top of page
smiles4.jpg

  Learning community  

Tekengebied 1.png

  Projecten  

  Student battle Groningen cargo bike capital of the Wold  

cargobikathon .png

De gemeente Groningen wil het gebruik van cargobikes en lichte elektrische vrachtvoertuigen (LEVV) stimuleren. Vaak kan een cargobike of LEVV in de binnenstad één op één een bestelbus vervangen. Dat levert een enorme winst op voor het ruimtegebruik en de leefbaarheid in de binnenstad. 

 

Maar… als elke ondernemer in binnenstad een cargobike of LEVV aanschaft en deze stalt in de openbare ruimte, wordt het ruimteprobleem juist vergroot. Het zou veel efficiënter zijn als ondernemers (en bewoners) gebruik kunnen maken van deelmobiliteit. Dat is voor ondernemers goedkoper in gebruik. En per saldo zijn er minder cargobikes nodig, wat weer goed is voor het ruimtegebruik. Maar voldoet dit wel aan de wensen en eisen van de ondernemers? 

 

De gemeente vraagt studententeams, waarin studenten uit het MBO, HBO en WO vertegenwoordigd zijn, om een voorstel voor het toekomstige gebruik van cargobikes en LEVV’s in de binnenstad van Groningen te maken. The battle is vol in uitvoering. Kijk ook op cargobikathon.nl voor meer informatie. 

bottom of page