top of page
Delivering more sustainably to the catering industry together.jpg

Samen duurzamer aan de horeca leveren

Foto Hive.Mobility

Interview met Ilke Bakir en Marjolein Aerts (Faculteit Economie en Bedrijfskunde)
 

Universitair hoofddocent Ilke Bakir en universitair docent Marjolein Aerts-Veenstra van de Rijksuniversiteit Groningen werden door Hive.mobility geïnterviewd over hun onderzoek om binnensteden leefbaarder te maken. Door leveringen niet meer 1-op-1 naar de klant zelf te brengen, maar door leveringen te bundelen, krijgen klanten minder vaak verschillende leveringen, rijden er minder vrachtwagens in de stad en is er sprake van een vermindering van het aantal gereden kilometers. In een hub buiten de zero-emissiezone worden de leveringen gebundeld en door één eindvervoerder naar de klant gebracht. Ook werkten zij samen met Bidfood, een voedselgroothandel voor de foodservicemarkt met circa 25.000 klanten in Nederland.

Benieuwd naar hun resultaten? Lees het nterview op de website van Hive.Mobility.. 

bottom of page